DESPRE MINE


Despre mine am scris in cartea “Forta Economica a Femeilor” avand-o ca si coordonatoare pe Andreea Paul. Insa in capitolul dedicat povestii mele am descris parcursul de antreprenor cu suisurile si coborasurile inevitabile. Pentru ca de atunci visul meu s-a dezvoltat catre alte orizonturi, voi scrie despre mine acum, ca si specialist vizual si despre activitatile creative care ma definesc.

Sunt designer de interior de putin timp, insa pot spune ca inainte de asta am fost si designer grafic si project manager pentru deschiderea unor locatii publice, dar si administrator si consultant in amenajarea unor spatii rezidentiale si publice din tara si din afara tarii. Deci ma caracterizeaza simtul estetic, creativitatea vizuala si simtul organizatoric.

parallax background
 

Jocul dintre senzorial si functional naste contraste. Gestul designerului este de a crea un spatiu firesc.

 

Design de interior si proiectare.


Activez in domeniul frumosului inca din 2008 cand am lansat o revista online de amenajari si magazinul online www.4interior.ro ce comercializa mobilier si decoratiuni. Experienta din online mi-a dezvoltat pe langa abilitatile de management si business thinking, multe abilitati creative. De la marketing, branding, digital communication, pana la cele de pozitionare, cunoasterea clientului, identificarea si selectarea produselor pe baza trendurilor, prezentarea lor si consilierea cumparatorilor. Toate acestea au fost numai bune sa merg mai departe catre proiectare si consultanta in designul de interior.

Am urmat Scoala de Design Serban, am vandut business-ul si m-am focusat pe transformarea mea din specialist online in specialist de design.

Proiectele mele includ atat apartamente, case dar si spatii de birouri si spatii publice. Ma caracterizeaza un stil contemporan cu accente moderne asociate cu elemente clasice, combinate cu personalitatea clientului si specificul spatiului. Sunt flexibila in ceea ce priveste linia de amenajare, considerand o provocare tot ceea ce nu e obisnuit. Aleg proiectele care ma vor defini si din care ma pot cunoaste mai bine, ca om si ca specialist.

Imi doresc in viitor sa ajung la o etapa de consiliere care sa ajute clientii sa se cunoasca ei insisi prin designul pe care il propun, un fel de visual coaching, sau cunostere de sine prin ceea ce ne inconjoara.

 

Visual Merchandising


Din 2016 sunt designerul showroom-urilor KARE din Romania. Amenajez vitrinele in baza sezonalitatii si a noilor trenduri. Propun colectiile ce vor face parte din oferta KARE, gandesc interioare si combinatii de stiluri, creez scene in care mobilierul si accesoriile sunt vedetele ce transforma showroom-urile KARE in spatii unice, nonconformiste, cu trenduri inaintea vremurilor, ce creaza intriga si pasiune.

Si pentru ca imi place ce fac si am norocul unui owner KARE extrem de curajos, am castigat premiul “The Best Visual Merchandising 2017” oferit de KARE Design. KARE Bucuresti are cel mai bun design dintre peste 100 de magazine deschise in toata lumea!

Incepand cu vara anului 2017 am inceput colaborarea pe partea de Visual Merchandising si cu lantul francez de magazine DIY Leroy Merlin. Am dezvoltat impreuna cu departamentul de marketing intern o noua imagine si pozitionare a lantului pornind de la modul de prezentare a produselor aflate in raioanele deco si iluminat.

Zonele tip podium ambientate pe stiluri si mini showroom-urile ce vor fi vizibile de acum inainte in magazinele Leroy sunt create de mine, impreuna cu Ruxandra Chivu, sora si artist.

 

Formator la Scoala de Design Serban


Mi-a placut foarte mult Scoala de Design, asa ca am avut norocul sa o mai frecventez inca un an, ca formator si coordonator al materiei “Studiul Formelor si al Culorilor”. Pe scurt, impreuna cu Paula Goaga colega mea predam materia si coordonam proiectele cursantilor pe linia estetica. De la concepte, moodboard-uri, modelari 3D si randari.

 

Design de produs


Creativitatea mea si-a spus cuvantul si in timpul antreprenoriatului meu. Din dorinta de a propune vizitatorilor site-ului 4interior.ro cat mai multe produse speciale, am dezvoltat mai multe linii creative pe segmentul textilelor. Impreuna cu Ruxandra, aceeasi sora si artist, am pus bazele unui brand de tesaturi “Fetes Des Tissus” si am creat produse personalizate pentru clienti.

Perdele, draperii, pernute, cuverturi si tapiterii pictate manual. Si pentru a merge mai departea, am dezvoltat impreuna cu un producator roman o linie de lenjerii de pat cu designul semnat Fetes Des Tisus, pe care am lansat-o la Heimtextil Frankfurt in 2015. Ruxandra a continuat colaborarile si cu un producator de canapele si fotolii, pentru care realizeaza tapiterii pictate manual.